RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

Всі новини

У Німеччині зробили несподівану заяву про пом'якшення карантину

Німеччина планує пом'якшити карантинні обмеження на кордоні, щоб агропідприємства змогли наймати іноземних трудових мігрантів для посіву та збору врожаю.

Коронавірус заразив більше 1 мільйона осіб: що відбувається в Україні і світі (оновлюється)

Про це повідомляє DW.

План, розроблений міністерствами внутрішніх справ і сільського господарства, передбачає ряд строгих правил на в'їзд і дотримання гігієни.

Фермери зможуть набрати 40 тисяч робітників у квітні і ще 40 тисяч - в травні. Групи будуть набирати в спеціально відібраних аеропортах після клінічних випробувань. Після прибуття в Німеччину іноземці повинні пройти 14-денний карантин і будуть жити в умовах, які держслужбовці описують як "віртуальний карантин одночасно з можливістю працювати".

Сезонні робітники працюватимуть в невеликих групах, а житлові приміщення будуть заповнені тільки на половину, щоб забезпечити відстань між людьми. Інфікованих працівників будуть ізолювати, а інших членів групи перевірятимуть лікарі.

У Німеччині очікують прибуття 80 тисяч робітників, в основному з Румунії та Польщі. Ще 20 тисяч людей залишилися в Німеччині і їм продовжили дозвіл на роботу.

Як повідомляв "Апостроф", вчені пояснили, чому коронавірус SARS-CoV-2 має таку високу заразність.