RU  UA  EN

Пʼятниця, 10 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

10 травня

9 травня

Всі новини

Медики "лікували" гарячим чаєм: шокуючі деталі про смерть від коронавірусу українця на Прикарпатті, відео

Українець Дмитро Соболь, тесть якого помер з симптомами коронавірусу в Івано-Франківській області, а теща опинилася в лікарні з підтвердженим діагнозом, розповів нові деталі про трагедію.

Коронавірусом заражено понад 1,3 млн осіб: що відбувається в Україні і світі (оновлюється)

Про це повідомили в ефірі ТСН.

За словами Соболя, тест на вірус було проведено через шість днів після смерті батька його дружини. Результат, на думку родича, некоректний.

Також Соболь розповів, що сімейний лікар не тільки відмовилася оглянути його рідних через відсутність захисного костюма, але і нічого не запитала про інші хвороби. У покійного був цукровий діабет, на тлі якого висока температура з'явилася не відразу.

За фактом смерті чоловіка відкрили кримінальне провадження. Судмексперти провели розтин. За попередньою інформацією, чоловік помер від вірусної пневмонії. Однак вірус київська референс-лабораторія не виявила.

"Ми вважаємо, що тест зробили неправильно. Дочекалися шість днів з дня смерті", - зазначив чоловік.

Медики усі звинувачення відкинули і запевнили, що сімейний лікар, який радив лікуватися гарячим чаєм, протоколу нібито не порушила.

"Чоловік був під наглядом сімейних лікарів як контактна особа, без проявів захворювання. Під час першого ж прояву підвищення температури негайно викликали бригаду швидкої для госпіталізації", - розповів заступник директора департаменту охорони здоров'я Івано-Франківської ОДА Володимир Чемний.

Дмитро ж, який втратив рідну людину, зазначив, що оприлюднив цю історію перш за все для того, щоб дорослі діти частіше дзвонили своїм літнім батькам, щоб не втратити дорогоцінний час.

Як раніше повідомляв "Апостроф", станом на 09:00 7 квітня в Україні лабораторно підтверджено 1462 випадки коронавірусної хвороби COVID-19.