RU  UA  EN

Пʼятниця, 17 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.50
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

17 травня

16 травня

Всі новини

Почали помирати люди: з'явилися моторошні деталі екологічної катастрофи на окупованому Донбасі

На тлі загрозливої ситуації з коронавірусом в так званій "ДНР", регіон опинився на межі екологічної катастрофи.

Про проблеми на фільтрувальній станції Волинцевського водосховища, яке на даний момент неможливо використовувати в якості вододжерела, підлеглі регулярно доповідають ватажку "ДНР" Денису Пушиліну.

Відзначимо, Волинцевська фільтрувальна станція (разом з Єнакіївською) постачає воду до таких міст як Єнакієве, Кіровське, Шахтарськ, Дебальцеве, Торез з населенням близько 300 тисяч осіб.

Разом з тим, зараз використовувати Волинцевське питне водосховище не можна через різке погіршення якості води внаслідок несанкціонованого скиду неочищених шахтних вод ліквідованої шахти Булавинська в балку Довжик.

Скидання шахтних вод шахти Булавинська сталося ще на початку грудня 2019 року. Уже в першій половині грудня в воді Волинцевської фільтрувальної станції були виявлені серйозні відхилення (перевищення норм в 2 рази) за якісними показниками до питної води. Однак скидання шахтних вод продовжили.

"Компетентні" органи "республіки" винесли постанову про тимчасову заборону скидання неочищених шахтних вод СП ЛШ Булавинська. Однак цю постанову не було виконано ані в січні, ані лютому, ані в березні 2020 року, і шахтні води шахти Булавинська продовжують зливатися в балку Довжик.

Як відзначили ще в січні представники КП "Компанія "Вода Донбасу", при збереженні існуючих обсягів скидання шахтних вод, які потрапляють в Волинцевське питне водосховище, через 180 днів воно стане непридатним для використання в якості джерела централізованого господарсько-питного водопостачання.

Судячи з наявної інформації, скиди не припинилися, що призвело до втрати цього джерела водопостачання вже зараз. Наслідком цього стала екологічна катастрофа, а також зростання різних захворювань і смертності серед населення.

Як повідомляв "Апостроф", на окупованому бойовиками Донбасі пропагандисти так званої ДНР під час спалаху коронавірусу зняли дивне відео.