RU  UA  EN

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

6 травня

5 травня

Всі новини

Названо прізвище бійця з-під Дніпра, який загинув на Донбасі: фото

9 квітня на Донбасі загинув український захисник - 49-річний солдат Олексій Купріков.

Про це повідомляє ресурс "Новинарня".

Він був військовослужбовцем 93-й окремої механізованої бригади ЗСУ "Холодний Яр". Боєць загинув в результаті ворожого обстрілу позицій українських воїнів у Луганській області, отримавши множинні осколкові поранення, які виявилися несумісними з життям. Засоби захисту, на жаль, не врятували.

Олексій Купріков народився 13 січня 1971 року. Жив в смт Черкаське Новомосковського району Дніпропетровської області, де базується 93-а бригада. Мав середню технічну освіту.

"На війну йти спочатку не збирався. Втім, як кажуть колеги, смерть близького друга на фронті змусила Олексія переглянути свої плани. І в листопаді 2018 він підписав контракт, якраз напередодні виходу бригади в Донецьку область. Він воював в Новоселівці Другій, а потім - в околицях Кримського, де і загинув", - розповіли в підрозділи.

На початку контракту Олексій був стрільцем - помічником гранатометчика, згодом виявив бажання стати механіком-водієм і поїхав вчитися в навчальний центр.

"Він відрізнявся від більшості статечністю і виваженістю. Адже часто буває, що люди після учебки скаржаться: мене, мовляв, нічому не навчили, тому я нічого не вмію. Льоша ж, навпаки, навіть якщо чогось і не знав, грунтовно і розсудливо намагався зрозуміти в деталях, як що працює, як краще полагодити техніку. І у нього це дуже добре виходило. Був спокійний, розважливий, зацікавлений у своїй роботі. З ним було легко служити. Дуже шкода втрачати таких людей", - розповіли в підрозділі.

У Олексія залишилася громадянська дружина, 19-річний син, мама і рідна сестра, яка також служить в 93-й бригаді.

Відзначають, що Олексій Купріков - перша бойова втрата ЗС України на фронті в квітні.

Як повідомляв "Апостроф", раніше бойовики на Донбасі обстріляли автомобіль з українськими журналістами, осколок снаряда пробив бічне скло.