RU  UA  EN

Пʼятниця, 24 травня
  • НБУ:USD 39.60
  • НБУ:EUR 42.65
НБУ:USD  39.60
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

24 травня

23 травня

Всі новини

Про пандемію нагадують тільки маски: з'явилося цікаве відео з карантинного Києва

У Києві в районі метро Лук'янівська, незважаючи на карантин і загрозу поширення коронавірусу, як і раніше спостерігаються натовпи людей.

Коронавірусом заражено 1,5 млн осіб: що відбувається в Україні і світі

Про це у себе на сторінці в Facebook написав видавець Олександр Ретівов.

Він уточнив, що також жвавий трафік спостерігається і на дорогах в цьому районі.

"Ну не знаю, може десь якийсь карантин і є, але ось на Лук'янівці про це ніщо не говорить - людей як зазвичай, все працює, машин як в годину пік, якщо не гірше", - зазначив він.

За словами Олександра, тільки деякі перехожі на київських вулицях носять захисні маски, при цьому роблять це неправильно. Він обурився занадто м'якими заходами карантину в Україні, які допускають такі скупчення людей.

"Мабуть, єдине, що трохи нагадує про пандемію, це рідкісні маски на підборіддях перехожих, так Макдональдс працює тільки як МакДрайв. Не знаю, чи можна це порівнювати з тими заходами, які введені в інших країнах, але мені так не здається", - уточнив киянин.

Як повідомляв "Апостроф", раніше на одному з ринків Житомира близько сотні людей зібралися біля входу, намагаючись закупити продукти в будній день, незважаючи на введений в місті карантин. Слід зазначити, що стояли вони дуже щільно, порушуючи соціальну дистанцію, що могло сприяти поширенню вірусу.