RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

Всі новини

Коли буде пік коронавірусу в Україні: в МОЗ назвали точну дату

У Міністерстві охорони здоров'я України прогнозують пік захворювання від коронавірусу на 17 квітня, після якого має відбутися стабільне зниження кількості нових випадків.

Три типу коронавірусу і "пекло" в США: що відбувається в Україні і світі (оновлюється)

Про це повідомив головний санітарний лікар країни Віктор Ляшко в інтерв'ю виданню "Лівий берег".

За словами Ляшка, епідемія в країні поширюється за оптимістичним сценарієм, завдяки вжитим превентивним заходам. Проте, в Міністерстві охорони здоров'я очікують суттєве зростання кількості виявлених випадків коронавірусної хвороби.

"Цьому сприятиме зміна алгоритмів тестування, тому що тепер ми тестуємо всіх хворих на пневмонію, всіх людей з лихоманкою і всіх контактних осіб", - сказав головний санітарний лікар країни.

Віктор Ляшко висловив надію, що люди будуть дотримуватися карантину і на Великодні свята не підуть до церкви, не ходитимуть сім'я до сім'ї, і таким чином вдасться стримати поширення коронавірусної хвороби.

"Наші прогнози базуються на показниках, які надали нам вчені з Великобританії. Вони показують, що дотримання самоізоляції дозволить нам на 70% знизити динаміку захворюваності", - підкреслив головний санлікар країни.

За його словами, нинішній сценарій передбачає, що за період спалаху буде інфіковано не більш ніж 2% населення.

"За нашими розрахунками, при 2% інфікованого населення наша система охорони здоров'я безболісно впорається з тією кількістю хворих, які будуть надходити в відділення інтенсивної терапії. Якщо ж буде 10% і більше, у нас може виникнути колапс медичної системи", - зауважив Віктор Ляшко.

Як повідомляв "Апостроф", раніше головний санітарний лікар України Віктор Ляшко назвав три критичні симптоми, які можуть свідчити про те, що людина захворіла на коронавірус.