RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

Всі новини

​Вогонь підбирається до сховища радіоактивних відходів: страшні дані про пожежу під Чорнобилем

Через пожежу в Чорнобильській зоні ситуація склалася критична - вогонь стрімко захоплює нові території.

Про це повідомляє член Громадської ради в Державному агентстві України з управління зоною відчуження Ярослав Ємельяненко на своїй Facebook-сторінці.

За його словами, зараз вогонь дістався до міста Прип'ять і знаходиться в двох кілометрах прямо від сховищ радіоактивних відходів "Підлісний", де розташовані найбільш високоактивні радіаційні відходи всієї Чорнобильської зони, і від самої ЧАЕС.

"Ситуація критична. Зона палає. Місцева влада звітує, що все під контролем, але насправді вогонь стрімко захоплює нові території. У мене два варіанти: або в Кабмін не доводять реальну ситуацію, або він вибрав політику замовчування радянської влади, як у 86 році", - написав Ємельяненко.

Зазначимо, що пожежі в Чорнобилі гасять вже 11 день, а вогонь, незважаючи на роботу рятувальників, вільно переміщається через вітер.

Зараз для Києва немає нічого небезпечного через радіацію, оскільки в Чорнобильській зоні працює система АСКРО (автоматична система контролю радіаційної обстановки), яка веде цілодобовий, особливо в надзвичайних ситуаціях, аналіз повітря.

На сьогоднішній день реальне перевищення рівня радіації фіксується тільки на території Рудого лісу.

Детальніше про поточну ситуацію в Чорнобильській зоні читайте в матеріалі "Апострофа": Це підпал, а державі "фіолетово": що горить в Чорнобильській зоні і чи є небезпека для Києва.