RU  UA  EN

Четвер, 9 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

9 травня

Всі новини

Спецслужби Путіна заявили про затримання "українських шпигунів" в Криму: відео

В анексованому Росією Криму спецслужби РФ затримали "шпигунів" з України.

Про це повідомили в Центрі громадський зв'язків (ЦГЗ) ФСБ.

"На території республіки Крим припинено діяльність головного управління розвідки міністерства оборони України, яку було спрямовано на організацію і вчинення диверсійно-терористичних актів, викрадення відомостей, що містять державну таємницю і вербування російських громадян", - йдеться в релізі.

Так, за даними ФСБ, нібито, до складу диверсійної групи входила військовослужбовець російської армії, яка надавала українцям відомості, що становлять державну таємницю.

Також вона підозрюється у видачі в 2017-2018 роках представникам української військової розвідки довірених їй по службі відомостей, що становлять державну таємницю - і українець, підозрюваний в здійсненні шпигунської діяльності за завданням української спецслужби.

Нібито українська розвідувально-диверсійна група планувала теракти в Криму і вербувала росіян. За інформацією ФСБ, розвідувальними операціями керував начальник підрозділу української військової розвідки, полковник Ахмедов Олег Алішерович.

"Відносно фігурантів слідчим управлінням ФСБ Росії порушено кримінальні справи про державну зраду і шпигунство", - йдеться в повідомленні.

Уточнюється, що громадянин України в даний час знаходиться під вартою, а росіянка - під домашнім арештом, так як у неї є неповнолітні діти.

Як повідомляв "Апостроф", раніше в Криму затримали і нібито співробітника української розвідки.

Також у мережі було опубліковано відео із зізнаннями "диверсантів" з України, яке надало ФСБ РФ.