RU  UA  EN

Четвер, 9 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

9 травня

Всі новини

Чи можна заразитися коронавірусом від безсимптомного хворого: Комаровський дав чітку відповідь

Хворий на коронавірус може передати інфекцію іншій людині тільки при тісному контакті - наприклад, при поцілунку або ж якщо його столовим та гігієнічним приладдям скористається здорова людина.

Європа послаблює карантин, а США пройшли пік: як змінюється ситуація з коронавірусом в Україні і світі

Про це відомий педіатр Євген Комаровський написав у себе в Instagram.

Він уточнив, що при цьому ймовірність передачі вірусу від хворого без симптомів істотно нижче.

"Природно, є прямий зв'язок між інтенсивністю симптомів і тим, наскільки людина активно поширює вірус. Тобто, маючи кашель і чхання, людина активно поширює вірус. Якщо ж симптомів немає, то для того, щоб когось заразити, має бути дуже тісний контакт. Поцілунки, спільна трапеза, коли з однієї ложки їдять, загальна зубна щітка", - написав він.

Також Євген Комаровський уточнив умови, при яких можлива передача коронавірусу здоровій людині від хворого без симптомів.

"Коли ви тривалий час перебуваєте в невентильованому приміщенні з людиною, яка близько до вас знаходиться, то концентрація вірусу в повітрі, що він видихає, може досягти того рівня, коли зараження можливе і навіть дуже. Зрозуміло, що раз ніяких симптомів немає, то ймовірність заразити інших досить низька, але вона є", - додав педіатр.

Як повідомляв "Апостроф", раніше стало відомо, що в Таїланді від ускладнень COVID-19 помер судмедексперт, який заразився від небіжчика.