RU  UA  EN

Пʼятниця, 24 травня
  • НБУ:USD 39.75
  • НБУ:EUR 42.80
НБУ:USD  39.75
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

24 травня

Всі новини

На Великдень посилюють карантин в декількох областях України: що не можна робити

У кількох областях України посилюють карантинні заходи на Великодні свята.

Європа послаблює карантин, а США пройшли пік: як змінюється ситуація з коронавірусом в Україні і світі (оновлюється)

Про це повідомляють прес-служби ОДА.

У зв'язку з пандемією коронавірусу посилять заходи в Одеській області.

"В даний час епідеміологічна ситуація із захворюванням коронавірусною хворобою в Одеській області залишається неблагополучною. Оскільки ареал поширення інфекції збільшився до 13 адміністративних одиниць. З початку епідемії підтверджено діагноз COVID-19 у 70 пацієнтів. Для запобігання поширенню хвороби, Одеська облдержадміністрація наполягає вжити додаткових протиепідемічних заходів", - заявив заступник голови ОДА В'ячеслав Овечкін.

Для стабілізації ситуації в Одеській області ведеться робота з урахуванням епідемічної обстановки:

  • прийняті ізоляційно-обмежувальні заходи,
  • ведеться інформаційно-роз'яснювальна робота з населенням;
  • ведуться навчальні заходи для медичних працівників.

Також в регіоні створили мобільні бригади для діагностики коронавірусу, які на вимогу виїжджають і здійснюють забір біологічного матеріалу на ПЛР-дослідження. Лабораторна діагностика та дослідження здійснюється за рахунок держбюджету.

На час Великодніх свят всім керівникам релігійних організацій рекомендовано ввести додаткові обмежувальні протиепідемічні заходи. А саме, це проведення онлайн-трансляції богослужінь для населення. При здійсненні служби уникати безпосереднього контакту між людьми і дотримуватися дистанції, виходячи з того, що на одну людину має припадати не менше 5 кв. м. площі церковної споруди.

У храмах не може перебувати більше 10 представників духовенства. Всі присутні повинні використовувати засоби індивідуального захисту, а саме маски і респіратори.

Крім того місцева влада обмежує доступ громадян до кладовищ. Доручено перенести поминальні дні і вчинення заупокійних молитов на Троїцьку батьківську поминальну суботу, 6 червня 2020 року.

Влада обговорила надання соціальних послуг незахищеним верствам населення. Це допомога особам похилого віку, особам з інвалідністю, одиноким і самотньо проживаючим особам похилого віку тощо.

У комплекс обмежувальних протиепідемічних заходів на території області відноситься і функціонування продовольчих ринків. На період дії карантинних заходів проведення будь-якої діяльності роздрібних ринків забороняється.

Карантинні заходи напередодні святкування Великодня посилили також в Сумській області.

Зокрема, було введено заборону на перебування громадян в громадських місцях з 13:00 суботи і до 06:00 вівторка.

Таке рішення було прийнято у зв'язку з множинними фактами порушення карантинного режиму жителями Сумської області.

"Попереду Великдень. І це свято люди повинні відзначати вдома, щоб після святкових днів в області не сталося вибуху захворюваності коронавірусною інфекцією", - заявив глава Регіонального міжвідомчого оперативного штабу з протидії поширенню коронавірусу Олександр Мілаш.

Посилили карантин також у Львові. У зв'язку з цим, зокрема, будуть закриті всі продуктові ринки на території міста.

Як повідомляв "Апостроф", жителі Києва масово ігнорують норми обмежувальних заходів, які ввели в столиці через поширення смертельного коронавірусу. Так, на одному з ринків столиці сотні громадян всупереч усім заборонам здійснюють покупки.