RU  UA  EN

Пʼятниця, 17 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

17 травня

Всі новини

Продовження карантину в Україні: що задумала влада і як будуть скасовувати заборони

В українському уряді планують послабити обмежувальні заходи у зв'язку з поширенням коронавірусу в країні не раніше 12 травня через побоювання, що друга хвиля захворювань почнеться відразу після святкування Пасхи.

Європа послаблює карантин, а США пройшли пік: як змінюється ситуація з коронавірусом в Україні та світі (оновлюється)

Про це повідомляє "Обозреватель" з посиланням на власні джерела в Кабміні та РНБО.

За інформацією співрозмовників видання, підприємствам малого бізнесу можуть дозволити відновити роботу з 12 травня. До цього часу планують зняти обмеження на користування громадським транспортом, хоча метро, ймовірно, працювати не буде і після того, як відкриють частину підприємств.

Більшість обмежень, пов'язаних з карантином, буде діяти, як мінімум, до липня. Навіть якщо кількість підтверджених випадків коронавірусу буде стрімко знижуватися, до цього часу буде заборонено відвідувати пляжі, влаштовувати масові заходи, повноцінно відкривати торгові центри і з'являтися на вулицях без масок.

У своєму рішенні про закінчення карантину українська влада буде орієнтуватися на ситуацію в Євросоюзі. Якщо карантин буде повноцінно діяти в ЄС, в Україні його також скасовувати не будуть.

Рішення з цього приводу буде оголошено тільки після святкування Пасхи, коли очікується новий спалах захворювань. В цей час можуть проявитися симптоми у всіх, хто вже заражений, але поки не знає про це.

Втім, навіть якщо ситуація погіршиться, продовжувати карантин відразу до кінця травня або до середини літа не будуть.

Як раніше повідомляв "Апостроф", карантин в Україні, судячи з усього, не завершиться 24 квітня, як було встановлено спочатку урядом.