RU  UA  EN

Середа, 1 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

1 травня

30 квітня

Всі новини

Чи будуть продовжувати карантин в Україні: в МОЗ назвали дату рішення і умови

Заступник міністра охорони здоров'я Віктор Ляшко заявив, що рішення про продовження карантину через пандемію коронавірусу прийматимуть після Пасхи.

Про це він сказав в ефірі "Радіо Свобода".

Ляшко зазначив, що стосовно завершення карантину Міністерство охорони здоров'я буде вирішувати ближче до наступної середи.

"Про продовження карантину ми будемо комунікувати ближче до наступної середи, після Великодня. Подивимося, що буде відбуватися в великодні свята, і як люди будуть дотримуватися карантинних заходів. Тим часом ми розробляємо різні сценарії виходу з карантину", - зазначив головний санітарний лікар і запевнив, що буде відбуватися пом'якшення обмежувальних заходів.

Заступник голови МОЗ попередив, що скасування карантину в Україні буде залежати від темпу зростання захворювань коронавірусом. Він попередив, що якщо кількість хворих щодня буде рости більш ніж на 2% від усіх інфікованих, то карантин в Україні продовжать.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що якщо українці продовжать дотримуватися заходів карантину, в тому числі на Великдень і травневі свята, то пік захворюваності коронавірусом в країні буде 2-5 травня.