RU  UA  EN

Четвер, 9 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

9 травня

Всі новини

Українців попередили про штормову погоду: прогноз на Великдень і наступний тиждень

Штормовий вітер, який лютував в Києві і області, до Великодня повинен вщухнути, проте з понеділка, 20 квітня, його пориви знову посиляться, температура повітря знизитися, місцями в Україні очікуються нічні заморозки.

Про це повідомила на своїй Facebook-сторінці синоптик Наталка Діденко.

За її словами, сильний західний і північно-західний вітер, який потривожив киян, поміняє напрямок на південно-західний з 26-27 квітня.

"У суботу, 18 квітня, вітер буде помірним, поривчастим, тобто не тихим. Але і не штормовим. У неділю, на Великдень, вітер, на щастя, стихне", - прогнозує синоптик.

Однак, вже в понеділок, 20 квітня, очікується посилення вітру до штормових поривів, 21-22 квітня поривчастий сильний вітер збережеться.

У найближчі дні в Києві опадів не передбачається, лише ввечері в неділю, 19 квітня, можливо пройде дощ, який приб'є до землі пил, що піднявся в повітря, і втихомирить безперервні лісові пожежі.

"З 20 по 23 квітня в Києві ймовірність дощів збільшиться, дай Бог!" - зауважила Наталка Діденко

18-19 квітня в Києві вдень передбачається близько +12 градусів. Ночі все ще будуть досить холодними.

На більшій частині України в суботу, 18 квітня, і на Великдень очікується суха погода. Тільки в ніч на суботу на півдні, крім Криму, місцями пройдуть дощі. У неділю невеликий дощ очікують в північних областях, а ввечері 19-го квітня - в Одеській області.

Напрямок вітру збережеться західним і північно-західним, 5-12 м/с. У суботу в східних областях очікуються пориви до 15 м/с.

"Температура повітря в Україні вночі 1 + 6 градусів, на півночі місцями заморозки 0-3 градуси, вдень +11 +16 градусів, у північних областях + 9 + 13 градусів", - прогнозує синоптик.

За її словами, треба почекати ще 5-6 днів, щоб змінився вітер, а дощів побільшає вже з понеділка.

Як повідомляв "Апостроф", через піщану бурю, яка в четвер, 16 квітня, накрила Київ і область, знову розгорілася пожежа в Чорнобильській зоні.