RU  UA  EN

Пʼятниця, 24 травня
  • НБУ:USD 39.75
  • НБУ:EUR 42.80
НБУ:USD  39.75
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

24 травня

Всі новини

У Київській духовній академії спалах коронавірусу: вірус знайшли у ректора і студентів

У гуртожитку Київської духовної академії 14 квітня було проведено тестування на коронавірус, в ході якого виявили відразу 19 заражених, з яких 3 викладача.

Про це повідомили на сторінці Київської духовної семінарії в Facebook.

У семінарії уточнили, що всі особи з підтвердженим діагнозом COVID-19 знаходяться на самоізоляції в гуртожитку. За ними доглядають медики.

Також уточнюється, що результати тестів, які були проведені 15 квітня, поки невідомі.

Інформацію про спалах прокоментував єпископ УПЦ і ректор Київської духовної академії Сильвестр Стойчев у себе в Facebook. Він розповів, що його тест на COVID-19 виявився позитивним і уточнив, що ніяких симптомів не має. Священнослужитель попросив вибачення у всіх, кого міг заразити.

"Після того, як в Києво-Печерській Лаврі за розпорядженням мера Києва Віталія Кличка було розпочато повне тестування на COVID-19, я також здав ПЛР-тест. І отримав повідомлення, що мій тест виявився позитивним. При цьому ні на момент здачі тесту, ні зараз у мене немає ніяких ознак гострого респіраторного захворювання. Температура також не перевищує норму. Після оголошення в Академії карантину, я намагався дотримуватися всіх його правил. Однак міг стати мимовільним джерелом зараження інших людей. І саме про це зараз переживаю. Тому, перш за все, я хочу попросити вибачення у всіх, для кого я міг стати джерелом зараження", - написав він.

Як повідомляв "Апостроф", раніше санітарні лікарі розповіли про можливий спалах коронавірусу в Почаївській лаврі, при цьому уточнювалося, що священики поки відмовляються співпрацювати зі слідством.