RU  UA  EN

Пʼятниця, 17 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.50
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

17 травня

16 травня

Всі новини

Ймовірний підпал: у Львові горів центр реабілітації ветеранів Донбасу, фото і відео

У будівлі психлікарні у Львові, де знаходився Центр реабілітації учасників АТО "Фенікс", спалахнула пожежа.

Про це написав у Twitter мер Львова Андрій Садовий.

"Про пожежу в Центрі реабілітації учасників АТО на території обласної лікарні. Переговорив з керівником ДСНС у Львівській області Юрієм Кагітіном. Так виглядає, що Центр реабілітації учасників АТО "Фенікс" на вул. Кульпарківській підпалили. Зараз на місці працюють правоохоронці", - написав Садовий.

Мер зазначив, що керівник лікарні разом із керівником центру "Фенікс" готують документи до обласної комісії ТЕБ і НС про виділення коштів на ліквідацію наслідків пожежі. У свою чергу міська рада Львова теж готова долучитися до відновлення роботи центру.

За даними ДСНС Львівщини, зайнявся дах будівлі на площі близько 100 м2. Пожежу помітили близько 15:00, коли вогонь охопив дах будівлі.

У цьому приміщенні розміщується відділення психогенної травми Львівської обласної психлікарні, знане у середовищі атовців як центр "Фенікс".

"Теоретично там нікого не мало би бути. Наскільки мені повідомили, там нікого не було всередині сьогодні. Зараз все з’ясовуємо", - сказав директор психлікарні Богдан Чечотка

Зі слів директора лікарні, на час карантину працівники цього відділення написали заяви на відпуску за власним бажанням.

Близько 17:00 вдалося загасити пожежу, вогонь знищив 400 м2 даху будівлі і завдав значної шкоди усередині.

Нагадаємо, що 17 квітня в селі Гора Київської області загорілося звалище. Вогонь охопив велику територію - площа вогнища складає приблизно 200 на 200 метрів.

Як повідомляв "Апостроф", увечері 16 квітня Київ огорнув густий їдкий дим через пожежі в Житомирській області та в Чорнобильській зоні. Рівень забруднення повітря в столиці досяг червоної позначки - місто очолило рейтинг найбільш забруднених у світі.