RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

Всі новини

Дим несе на захід: що відбувається з пожежами в Чорнобильській зоні і забрудненням повітря

Продукти горіння від лісових пожеж під Чорнобилем завдяки атмосферному повітрю переміщаються на захід Київської області та у напрямку Житомиру та Коростеня.

Про це під час брифінгу в четвер, 23 квітня, повідомив керівник Українського гідрометцентру Микола Кульбіда.

При цьому, Кульбіда уточнив, що найближчим часом напрямок вітру буде змінюватися, але сильного поширення диму очікувати все ж не варто.

"При таких умовах, коли вітер часто змінює свій напрямок, не слід очікувати значного поширення за межі зони відчуження і півночі Житомирської області тих забруднюючих речовин, які можуть виділятися під час пожеж", - пояснив він.

Також в зоні ризику, з огляду на погодні умови, залишаються також Житомир і Коростень.

Незважаючи на масштабні пожежі, хімічне забруднення атмосферного повітря в Києві знаходиться на рівні, характерному для квітня.

"Відзначається перевищення гранично допустимих концентрацій по діоксиду азоту, а також частково по діоксиду сірки та формальдегіду", - сказав він.

При цьому радіоактивне забруднення в Київській і Житомирській областях залишається в межах природного фону. Повітряну міграцію цезію-137 не було зафіксовано.

Як повідомляв "Апостроф", раніше в мережі опублікували відео, як жителі сіл в Житомирській області тікали від лісових пожеж, кинувши свої будинки.