RU  UA  EN

Понеділок, 20 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 травня

Всі новини

Багато хто помирає: вчені перервали дослідження одних з ліків проти коронавірусу

Вчені перервали дослідження, в якому використовували протималярійний препарат хлорохін для лікування Covid-19.

Про це повідомляє CNBC.

Дослідження перервали після того, як у деяких пацієнтів з'явилася аритмія, а майже два десятки людей померли після щоденного прийому препарату.

Раніше, в Бразилії провели дослідження з хлорохіном, під час якого від аритмії і пошкодження серцевого м'яза померли одинадцять пацієнтів.

У клінічних тестах брав участь 81 пацієнт.

Вчені протягом доби двічі в день вводили приблизно половині випробовуваних 450 мг хлорохіну, а потім ще чотири доби таку ж дозу, але тільки один раз. Іншим пацієнтам десять днів поспіль давали дозу, що перевищувала 600 мг. Контрольної групи, яка отримувала плацебо, не було.

Попередні результати показали, що прийом великих доз хлорохіну протягом 10 днів не можна рекомендувати при лікуванні Covid-19 через ризик порушень нормального (синусового) ритму серця, які характеризуються прискореним скороченням шлуночків.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що дружина Тома Хенкса розповіла, що препарат хлорохін, який часто використовують для лікування симптомів коронавірусу, категорично їй не підійшов. Ліки від малярії 63-річній Риті Уілсон дали після діагностики COVID-19 в Австралії, але хлорохін не тільки не допоміг їй перемогти вірус, але і викликав важкі побічні ефекти.