RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

2 травня

Всі новини

Навчання в українських вишах і коледжах в умовах карантину: міністр дала важливі пояснення

В умовах карантину нинішній навчальний рік у вищих навчальних закладах України завершитися в звичайні терміни, однак сесію і випускні іспити при необхідності проведуть дистанційно.

Про це повідомила в.о. міністра освіти і науки Любомира Мандзій в інтерв'ю "Радіо Свобода".

За її словами, завершення навчального року буде відбуватися дистанційно, а період проведення сесії не буде зміщений.

"Ми рекомендували підійти організовано до завершення навчального року та закінчити його в передбачені терміни, організувати дистанційно складання іспитів і проведення сесії", - зауважила в.о. міністра, уточнивши, що такі ж рекомендації стосуються і до випускних іспитів у вищих навчальних закладах.

Любомира Мандзій не виключила. що в разі позитивних змін в епідеміологічної ситуації, які дозволять зняти обмеження щодо можливості відвідування установ вищої освіти, вищі навчальні заклади зможуть організувати сесію в аудиторіях.

Через карантин, який вплинув на проведення зовнішнього незалежного оцінювання (ЗНО), в закладах вищої освіти зміщена вступна кампанія.

"Терміни вступної кампанії будуть залежати від строків здачі ЗНО. І після проведення ЗНО буде проведена вступна кампанія до вищих навчальних закладів", - пояснила в.о. міністра.

Відстрочок по платі за навчання для здобувачів вищої освіти на наступний навчальний рік не передбачається.

Як повідомляв "Апостроф", дати проведення ЗНО цього року будуть залежати від завершення карантину. Якщо карантин завершиться до початку червня, основна сесія тестування пройде між 25 червня і 17 липня.