RU  UA  EN

Четвер, 9 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

9 травня

8 травня

Всі новини

СБУ завершила розслідування вбивства Гандзюк: названо головних підозрюваних

У розслідуванні справи про організацію нападу на активістку Катерину Гандзюк слідчі СБУ поставили крапку. Лава підсудних чекає голови Херсонської облради Владислава Мангера і помічника-консультанта депутата цієї ж ради Олексія Левіна.

Про це повідомили в прес-службі СБУ.

За версією слідства, Мангер підозрюється в тому, що за попередньою змовою з Левіним організував нанесення тяжких тілесних ушкоджень Катерині Гандзюк, які привели до її смерті. З обох підозрюють у скоєнні злочинів, передбачених ч. 3 ст. 27 ч. 2 ст. 28 і ч. 2 ст. 121 Кримінального кодексу України.

Слідчі СБУ повідомили підозрюваним, їх захисникам, потерпілим та їх представникам про завершення досудового розслідування. Всім сторонам надано доступ до матеріалів слідства. Після того як сторона захисту ознайомиться з матеріалами кримінального провадження, їх буде направлено до суду для розгляду по суті.

"Усі матеріали готові, співробітники СБУ професійно зробили свою роботу і зібрали доказову базу, яка дозволить чітко довести позицію звинувачення в суді. Сподіваюся, що ця справа буде розглянута в першу чергу. Виконавці та замовники вбивства Катерини Гандзюк отримують заслужене покарання", - заявив глава СБУ Іван Баканов.

Нагадаємо, що у справі Гандзюк вже винесено вирок п'ятьом особам: безпосередньому організатору злочину Сергію торбину і його співучасникам - Микиті Грабчук, Володимиру Васяновичу, В'ячеславу Вишневському і Віктору Горбунову. Суд призначив їм покарання від трьох до шести з половиною років позбавлення волі.

Як раніше повідомляв "Апостроф", ключового фігуранта справи, Олексія Левіна, затримали 24 січня 2020 на Болгарії завдяки співпраці місцевих правоохоронців з СБУ та Офісом Генерального прокурора України. 16 березня Олексія Левіна було екстрадовано в Україну.