RU  UA  EN

Неділя, 12 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

12 травня

11 травня

Всі новини

Українці вже можуть виїжджати на заробітки: в Польщі зробили гучну заяву

З середи, 29 квітня, громадяни України почали отримувати поштою польські робочі візи. З 30 квітня можна буде подавати документи на отримання польських робочих віз за допомогою електронної системи e-консульство.

Про це, посилаючись на свої джерела, наближені до посольства Польщі в Україні, повідомило інформагентство РАР, інформує Money.pl.

"Вдалося розробити механізм, який дозволяє працівникам з України абсолютно безпечним способом отримати роботу в Польщі. У цій справі досягли угоди консульські служби Польщі в Україні, а також кілька міністерств: закордонних справ, внутрішніх справ і адміністрації, сільського господарства і розвитку села", - заявило агентству джерело.

За його словами, угода є відповіддю на "багаторазові заклики польських роботодавців і працівників з України". Обидві сторони просили про можливість працевлаштування громадян України на сезонних роботах.

Як повідомляв "Апостроф", через карантин у Польщі гостро не вистачає людей для роботи в сільському господарстві. Фермери не зможуть зібрати урожай без сезонних робітників, які зазвичай приїжджали з України. Тому бізнесмени планують організувати чартерні рейси, які привезуть в країну заробітчан з України.