RU  UA  EN

Пʼятниця, 10 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

10 травня

Всі новини

Де і як з'явився коронавірус, який атакував весь світ: всі версії походження

Смертельний коронавірус, спалах якого почався в грудні минулого року в Китаї, до сих пір не вдалося зупинити, хоча в деяких країнах захворюваність і летальність знижуються.

"Смерть" з косою на пляжах і натовпи в містах: як змінюється ситуація з коронавірусом в Україні і світі (оновлюється)

"Апостроф" розповідає все, що відомо про версії походження COVID-19.

Від екзотичних тварин - до мутацій

Спочатку мова йшла про те, що в місті Ухань кілька працівників і клієнтів ринку тварин і морепродуктів захворіли на пневмонію невідомого походження, хворобу вони нібито підхопили від екзотичних тварин.

Відповідно до цієї теорії, COVID-19 є комбінацією коронавірусу, виявленого у кажанів, і іншого коронавірусу невідомого походження, а до людини він потрапив від змій. В організмі рептилій нібито сталася рекомбінація вірусного білка, після чого стала можливою його передача від змій до людини.

Витік з лабораторії

Держсекретар США Майк Помпео впевнений у незаперечності даних розвідок п'яти західних країн - США, Австралії, Канади, Великої Британії та Нової Зеландії - про те, що вірус міг "втекти" з лабораторії в Ухані, де розташований один з найбільших вірусологічних центрів країни - Інститут вірусології Китайської академії наук.

У січні 2017 року лабораторії інституту були сертифіковані для роботи з будь-якими існуючими збудниками, в тому числі вірусами Ебола і Марбург. Передбачається, що в лабораторії могли провести експеримент з вірусами, який обернувся невдачею - вірус мутував і стався його витік, який Китай спробував приховати.

Біологічна зброя спрямованої дії

Прихильники "теорій змови" припускають, що коронавірус міг бути створений для знищення населення пенсійного віку. "Підігрів" чутки і Пентагон, який заявив, що США вивчають можливість використання COVID-19 як біологічної зброї проти їхньої країни.

Екс-помічник міністра оборони з програм ядерного, хімічного і біологічного захисту при Обамі Енді Вебер заявив, що в своєму природному стані вірус могли використовувати як біологічну зброю країни, менш просунуті в технічному плані. Але не можна виключати, що характеристики вірусу могли бути змінені.