RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

Всі новини

Багато патрулів і штрафи: що діється в парку тюльпанів під Києвом, що зірвав карантин, відео

На вихідних тисячі киян і жителів околиць, наплювавши на карантин, вирушили на виставку тюльпанів в "Добропарк", що під Києвом, який насправді має бути закритий на карантин.

"Смерть" з косою на пляжах і натовпи в містах: як змінюється ситуація з коронавірусом в Україні і світі (оновлюється)

Про це повідомив користувач Facebook Сергій Моргунов.

Вхід в парк коштував на початку 50 грн, а потім вже 60 грн. Правда, чеків ніхто не видавав.

Як повідомили відвідувачі, в парку був помічений і сам його засновник, Ігор Добруцький.

Він відомий як президент компанії "Folk Ukraine", яка вже кілька років організовує новорічні ялинки на Софійській площі в Києві. Раніше Добруцький був заступником мера Києва Леоніда Черновецького.

"Територія була закрита для відвідування, як це і повідомлялося на сайті раніше. У зв'язку з тим, що люди наполегливо намагалися потрапити на територію висадки тюльпанів, були залучені представники поліції, які стримували відвідувачів і забороняли проходити на територію. Зараз в парку проводяться тільки роботи по висадці і поливу рослин", - повідомив Добруцький в коментарі "Обозреватель".

На питання, чому в закритому на карантин парку продавали квитки по 50 і 60 грн без чеків, Добруцький так і не відповів.

У поліції Київської області відзначили, що їм надійшло повідомлення про те, що на території парку знаходиться багато людей.

"Було повідомлення, а також самі поліцейські побачили це. Тому туди виїхали патрульні. Ця територія становить 270 га. У неї є власник і орендар. На обох було складено протокол за ст. 44 п. 3 Адміністративного кодексу. Протоколи направлені до суду. За цією статтею загрожує штраф в 17 тисяч гривень", - пояснила речник поліції області Віталія Горохольського.

Також в поліції говорять, що зараз по периметру території парку виставлено патрулі.

"Патрульні пояснюють людям, що діє карантин і заходити сюди не можна. Однак проблема в тому, що це приватна територія, і на неї постанови Кабміну про заборону прогулянок у парках і скверах не поширюються", - говорить Горохольська.

Як повідомляв "Апостроф", 30 квітня, кияни масово порушували карантин, зібравшись в парку Кіото, де цвітуть сакури.