RU  UA  EN

Середа, 22 травня
  • НБУ:USD 39.45
  • НБУ:EUR 42.55
НБУ:USD  39.45
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

21 травня

Всі новини

Зеленський назвав остаточну дату виходу України з карантину: коли і що відкриватимуть

Жорсткі обмежувальні заходи по боротьбі з коронавірусом будуть діяти в Україні до 11 травня, однак в країні вже розпочато підготовку до виходу з карантину.

"Смерть" з косою на пляжах і натовпу в містах: як змінюється ситуація з коронавірусом в Україні та світі (оновлюється)

Про це повідомив президент Володимир Зеленський на щоденній селекторній нараді з питань запобігання поширенню коронавірусу, передає прес-служба голови держави.

"Ми повинні тримати обмежувальні заходи до 11 травня, як і обіцяли, адже здоров'я людей - найважливіше. Стабільна ситуація з поширенням COVID-19 та відсутність критичної кількості хворих у нас - тільки завдяки своєчасним карантинним заходам. Але оскільки бізнесу потрібно підготуватися до виходу з карантину: закупити товар, здійснити дезінфекцію, попередити людей - ми всією країною будемо готуватися до цього вже на поточному тижні", - сказав Зеленський.

Читайте також: Часткове пом'якшення карантину в Україні: що дозволено з 11 травня

Кабмін готує рішення, яке допоможе підприємцям та громадянам підготуватися до безпечного виходу з карантину.

Прем'єр-міністр Денис Шмигаль зазначив, що уряд розробляє алгоритми безпечного відкриття об'єктів оптово-роздрібної торгівлі непродовольчими товарами (крім торгово-розважальних центрів), салонів краси, автосалонів, музеїв, бібліотек та інших закладів громадського відвідування, які будуть мати чіткі правила дотримання санітарних норм .

Розглядається також можливість відкриття літніх майданчиків закладів громадського харчування, проте місцева влада зможе обмежувати їх роботу і закривати, з огляду на ситуацію, яка складається в місті та регіоні.

У повідомленні наголошується, що ослаблення карантинних заходів необхідно для підтримки економіки України, проте в разі загострення епідеміологічної ситуації обмежувальні заходи можуть бути посилені знову.

Як повідомляв "Апостроф", раніше стало відомо про те, які заклади відкриються в Україні з 11 травня.