RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

4 травня

Всі новини

Полку "Азов" - 6 років: колишній командир опублікував привітання для однополчан

"Від того полум'я, яке горить у нас всередині, згорить ще чимало ворогів", - так привітав з шестиріччям "Азов" колишній командир полку Максим Жорін з позивним "Мосе".

Своє звернення він опублікував в Facebook.

5 травня вважається офіційною датою створення полку "Азов". У 2014 році добробат вважався ще підрозділом патрульної служби міліції особливого призначення МВС України.

"Для мене війна почалася набагато раніше. Ще з березня ми їздили в складі "чорних чоловічків" на Схід і Південь. Там вже доводилося вступати в реальні бої", - розповідає екс-командир полку, а зараз начальник Центрального штабу Національного Корпусу Максим Жорін.

Підрозділ стало відомим завдяки успішній операції зі звільнення Маріуполя в червні 2014 року.

"Операція була доленосною не тільки для "Азова", а й для всього фронту і України. Маріуполь - перше велике місто, який звільнили українські війська, і зробив це саме "Азов", - коментує Жорін.

Після цього підрозділ брало участь в боях за Іловайськ, а в лютому 2015 року "Азов" провів одну з найуспішніших наступальних операцій в російсько-українській війні - Широкінську операцію.

"Дуже часто в боях ми отримували перевагу не за рахунок більш потужного зброї, а за рахунок характеру та ідеї. Саме вони робили з нас азовців тоді, і роблять з нас азовців сьогодні", - відзначає в своєму відеопривітанні "Мосе".