RU  UA  EN

Понеділок, 1 липня
  • НБУ:USD 40.25
  • НБУ:EUR 43.00
НБУ:USD  40.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

30 червня

Всі новини

Що буде з турами до Туреччини та Єгипту влітку-2020: прогнози

Незважаючи на масштабний удар по індустрії туризму з боку пандемії коронавірусу, за оптимістичним сценарієм, курорти Туреччини і Єгипту будуть готові приймати туристів вже в липні.

Як раніше повідомляли турецькі ЗМІ, в країні планують відкрити туристичний сезон до кінця травня, однак поки тільки для місцевих відпочиваючих. Готелі Анталії готуються до отримання спеціальних сертифікатів про забезпечення умов для запобігання поширенню коронавірусу. Аеропорти, готелі, ресторани і музеї будуть переобладнані відповідно до правил соціального дистанціювання. Як передбачається, туристів з-за кордону в Туреччину почнуть пускати ближче до кінця червня, проте точної дати поки немає.

У той же час, в Єгипті, де підтверджених випадків зараження коронавірусом набагато менше ніж в Туреччині, готелі для внутрішніх туристів вже відкрилися. З 4 травня готелям дозволили приймати відпочиваючих, проте поки не більше 25% від загального завантаження. З 1 червня буде дозволено приймати туристів на 50% завантаження. Іноземних туристів в готелі можуть почати пускати в червні або липні. Тут, як і в Туреччині, також передбачається ряд особливих заходів щодо захисту персоналу і клієнтів: регулярне вимірювання температури, використання дезінфекторів та інше.

Як раніше повідомляв "Апостроф", українські турагентства планують перепрофілюватися на відпочинок всередині країни у зв'язку з коронавірусом і карантином.