RU  UA  EN

Вівторок, 30 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

30 квітня

Всі новини

Ризик дуже великий: лікар розповів українцям, як не заразитися коронавірусом у перукарні

Медики вважають, що в перукарнях та салонах краси, які відкриваються в Україні з 11 травня, можна з високим ступенем вірогідності заразитися коронавірусом.

Про це в інтерв'ю "Обозревателю" розповів колишній головний санітарний лікар України Сергій Бережнов.

За його словами, в перукарнях майстер та клієнт перебувають у безпосередній близькості один від одного, що збільшує ймовірність зараження.

"Набагато більша ймовірність заразитися - якщо піти в перукарню. Там майстер досить довго контактує з людиною, схиляється над нею, його голова поруч з головою клієнта і так далі. Ті повсякденні маски, які ми носимо, практично не захищають нас від вірусу. Вони призначені, щоб захистити оточуючих від того, що людина видихає. Велика частина цих крапель залишиться на масці всередині, хоча, кажуть, вірус може літати в повітрі довго - від 30 хвилин до години", - зазначив він.

За словами лікаря, при відвідуванні перукарні краще надягати респіратор.

Бережнов також звернув увагу на те, що розміри приміщень перукарень невеликі, в зв'язку з цим необхідно їх часто провітрювати, а також проводити обробку поверхонь розчинами, що знищують вірус.

"Оскільки перукарні та салони краси не дуже великі, вентиляція там не дуже гарна, то ймовірність зараження там досить велика...Кварцування не можна проводити, коли там знаходяться люди. Найкраще включити його на ніч. Нехай працює до ранку, тоді воно вб'є, по крайней мере, то, на що потраплять промені. Якщо дотримуватися всіх правил, ризик можна звести до мінімуму", - резюмував лікар.

Раніше в Міністерстві охорони здоров'я затвердили рекомендації для закладів, які починають працювати в Україні з 11 травня.

Як повідомляв "Апостроф", 11 травня в мережі з'явилися фото і відео про те, як Київ почав оживати після жорсткого карантину.