RU  UA  EN

Вівторок, 30 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

30 квітня

Всі новини

В Україні намічається ще одне підвищення пенсій: хто і скільки отримає

З 1 липня 2020 року в Україні в черговий раз підвищиться прожитковий мінімум, що спричинить за собою підвищення окремих видів пенсій.

Про це повідомляє прес-служба Пенсійного фонду.

Так, зазначається, що мінімальна виплата громадянам зросте до 2118 гривень, розмір мінімальної пенсії в країні відповідно виросте на 74 гривні і становитиме 1712 гривень. Таку пенсію на даний момент в Україні отримують 80 тисяч осіб - 0,7% від загального числа - вони досягли пенсійного віку, але не набрали достатньо років стажу для отримання пенсії.

Також, крім зростання мінімалки, будуть перераховані виплати пенсіонерам за перенабраний стаж - кожен пенсіонер, який має стаж більше 35 років для чоловіків і 30 років для жінок, отримає 1% надбавки від мінімалки за кожен "зайвий" рік (по 16,38 грн). З 1 липня надбавка збільшиться до 17,12 грн за рік.

Слід нагадати, що раніше Пенсійний фонд анонсував надбавку до пенсії по 500 гривень для пенсіонерів старше 80 років щомісяця.

Як повідомляв "Апостроф", раніше в Пенсійному фонді пояснили, що при індексації пенсій головну роль грає розмір заробітної плати пенсіонера, а не тривалість його трудового стажу.