RU  UA  EN

Понеділок, 20 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

20 травня

19 травня

Всі новини

Як і чому коронавірус вбиває багатьох заражених: вчені описали механізм

Коронавірус вбиває багатьох заражених через те, що імунна система людини надмірно реагує на збудник, а саме на сам вірус.

Про це йдеться в звіті китайських вчених, який був опублікований в журналі Frontiers in Public Health.

За даними дослідників, вірус викликає гіперцітокінемію або цитокіновий шторм, який починає безконтроьно активувати імунні клітини. Така реакція може бути смертельною для людини, адже вона викликає пошкодження тканин, в тому числі і легких.

Такий шторм призводить до того, що у хворого підвищується температура, згортається кров і знижується артеріальний тиск. При таких недугах пацієнт відчуває нестачу кисню і у нього починає з'являтися рідина в легенях.

Як кажуть місцеві фахівці, зараз немає ефективного лікарського препарату, що значно погіршує ситуацію з лікуванням коронавірусу нового типу. В даний момент потрібно сконцентруватися на боротьбі з симптомами, інтенсивній підтримці функцій внутрішніх органів і очищенні крові.

Також автори дослідження говорять, що вкрай важливо дотримуватися запобігання повторних випадків захворювання у пацієнтів. Вірус може шкодити не тільки дихальній, а й травній системі.

Нагадаємо, що вчені за допомогою комп'ютерного моделювання проаналізували ефективність різних лікарських препаратів проти коронавірусу COVID-19.