RU  UA  EN

Середа, 1 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

1 травня

30 квітня

Всі новини

Вакцини і ліків недостатньо: в ВООЗ назвали умову перемоги над коронавірусом

У ВООЗ вважають, що коронавірус буде переможений тільки за умови справедливого доступу до вакцин і терапевтичних засобів, і закликають міжнародне співтовариство до співпраці у вирішенні цього завдання.

Про це заявив гендиректор Всесвітньої організації охорони здоров'я Тедрос Аданом Гебрейесус на брифінгу.

"Лідери повинні об'єднатися в розробці нової політики доступу і операційного механізму, які зроблять реальністю висловлені в останні тижні добрі наміри", - сказав він.

Гебрейесус підтримав пропозицію президентів Коста-Ріки і Чилі створити "технологічну базу даних для вакцин, ліків, діагностичних засобів та інших інструментів, які можуть допомогти в боротьбі з коронавірусів".

За його словами, найближчим часом ВООЗ створить відповідну платформу, щоб "відкрито ділитися знаннями, даними і інтелектуальною власністю", що стосується засобів боротьби з COVID-19.

"Ці кошти (ліки і вакцини - "Апостроф") дають додаткові надії щодо подолання COVID-19, але вони не закінчать пандемію, якщо ми не зможемо забезпечити рівноправний доступ до них", - вважає він.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що вакцини від туберкульозу і поліомієліту стимулюють вроджений імунітет і тому можуть давати деякий захисний ефект від коронавірусу.