RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

Всі новини

Надбавки до зарплат медиків через коронавірус: з'явилися цікаві дані щодо "відмінників" та "аутсайдерів"

Медики в 14 областях України отримали надбавки до зарплат за березень, через невиплату яких президент України Володимир Зеленський пригрозив головам обласних адміністрацій позбавленням посад.

Про це повідомив міністр охорони здоров'я Максим Степанов під час наради під головуванням президента Володимира Зеленського щодо запобігання поширення епідемії коронавірусу і подолання його наслідків,

За словами міністра, чотирнадцять регіонів вже виплатили всі надбавки до 300% за березень лікарям за безпосередню роботу з пацієнтами з COVID-19. Зокрема, минулого тижня завершилися виплати на Херсонщині, серед "успішних" також Дніпропетровська та Львівська області.

Не проводилися виплати в Миколаївській області, де в березні не було зафіксовано жодного хворого COVID-19. Тим часом Чернівецька область, де поширення хвороби було найбільшим, потребує дофінансування.

За інформацією Максима Степанова, в інших областях повинні завершити виплату доплат медикам за березень на початку наступного тижня.

"Волинь, Луганська, Рівненська і деякі інші області досі застрягли в бюрократичній тяганині. А треба починати вже виплати за квітень", - зауважив з цього приводу президент Зеленський.

Як повідомляв "Апостроф", глава Одеської облдержадміністрації Максим Куций звільнив від виконання обов'язків свого заступника Віталія Свічинського через затримки виплат надбавок до зарплат медиків у зв'язку з коронавірусом.