RU  UA  EN

Понеділок, 1 липня
  • НБУ:USD 40.25
  • НБУ:EUR 43.00
НБУ:USD  40.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

1 липня

Всі новини

Тільки по запису і зі щитком на обличчі: як повинні працювати стоматологи під час карантину, інфографіка

В рамках ослаблення карантинних обмежень в Україні у звичайному режимі почали працювати стоматологічні клініки. Однак дантисти працюватимуть, дотримуючись певних правил.

Про це повідомляє прес-служба Міністерства охорони здоров'я.

Стоматолог в обов'язковому порядку має робити температурний скринінг і працювати з пацієнтом в респіраторі, окулярах, щитку для обличчя та медичній шапочці. Тепер лікарі зобов'язані робити 15-хвилинну перерву між відвідувачами і цікавитися самопочуттям пацієнта під час запису і в годину прийому.

Також МОЗ рекомендує прибрати з приймалень клінік журнали, рекламну продукцію і дитячі іграшки. Після кожної людини повинно проходити прибирання. У приміщенні для відвідувачів має бути доступний антисептик.

При цьому відвідування стоматолога можливо тільки за попереднім записом. Черга в приміщенні не допускається. Також заборонена присутність супроводжуючих, крім тих випадків, коли супроводжують дітей до 14 років, людей з інвалідністю та літніх.

Як повідомляв "Апостроф", в Києві не раніше, ніж за день до прийому стоматологом, у пацієнта повинні запитати про його самопочуття. Маються на увазі симптоми COVID-19, якщо є ознаки захворювання на коронавірус, то прийом необхідно відкласти. Те ж стосується і випадків, коли клієнт в найближчі 14 днів контактував із зараженими.