RU  UA  EN

Субота, 18 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

18 травня

Всі новини

Київ послаблює карантин з 22 травня: які заклади відновлять роботу і чи запустять транспорт

У Києві, як і по всій Україні, з 22 травня починається новий етап ослаблення заходів карантину. З цього дня у столиці громадський транспорт буде працювати в нормальному режимі.

Про це під час брифінгу заявив мер Києва Віталій Кличко.

За словами міського голови, також з 22 травня в Києві починають роботу:

  • промислові ринки,
  • великі торгові магазини площею до 1000 кв. м.,
  • спортзали і фітнесцентри.

Коли запустять метро

Кличко також додав, що з 25 травня столиця готова відновити роботу метро, однак для цього потрібно отримати відповідне рішення уряду України.

Напередодні міністр інфраструктури Владислав Криклій, заявив, що не підтримує ідею про відкриття метрополітену в столиці з 25 травня. У свою чергу, глава Міністерства охорони здоров'я України Максим Степанов зазначив, що метро в Києві може відновити роботу з 22 травня, але це станеться тільки в тому випадку, якщо столиця буде відповідати протиепідеміологічним критеріям.

Яка ситуація з коронавірусом у Києві зараз

За останню добу в Києві виявили 41 новий випадок інфікування коронавірусом. Всього в столиці зафіксовано 2 321 випадок захворювання COVID-19.

Найбільше випадків за минулу добу виявили знову в Дарницькому районі - 11 хворих. У Святошинському - 9 і по 6 випадків в Деснянському та Оболонському районах столиці.

Відзначимо, що за добу, 17 травня, в Україні зафіксували 325 нових випадків зараження смертельним коронавірусом. У столиці за добу підтвердили 41 новий випадок зараження.