RU  UA  EN

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

6 травня

Всі новини

Як їздитимуть маршрутки та автобуси: в МОЗ назвали умови роботи транспорту

В Україні вводяться особливі правила перевезення людей під час карантину, коли послаблять обмеження.

Про це йдеться в проекті рекомендацій Міністерства охорони здоров'я.

Згідно з нововведеннями, всім працівникам громадського транспорту перед початком зміни необхідно виміряти температуру. Також водій, кондуктори та інші члени екіпажу протягом всього рейсу повинні носити маски. Крім того, в масках або респіраторах повинні бути всі пасажири, без них проїзд заборонено.

Кількість пасажирів залежить від місць для сидіння в транспорті. Якщо здійснюється перевезення в регіон, де не послабили карантинні заходи, то дозволяється заповнення 50% кількості місць для сидіння.

До того ж в салоні потрібно прибирати за допомогою спецзасобів після кожного рейсу. Рекомендовано розмістити поблизу дверей антисептик.

У салоні кожного транспорту необхідно розмістити інформацію про заходи профілактики коронавірусу. Також матеріали повинні бути в доступі для пасажирів на автостанціях. Там необхідно організувати і антисептик.

У приміщенні автостанції допускається не більше однієї людини на 10 кв. метрів. Між працівниками і пасажирами в касах повинні бути екрани з плівки, скла або прозорого пластика, а також забезпечуватися соціальна дистанція в 1,5 метра в чергах. Робота залів очікування рейсу заборонена.

Для працівників автостанції повинні бути забезпечені маски або респіратори, рукавички. Також необхідна дезінфекція приміщень не рідше одного разу на 5 годин, перед відкриттям станції і після її закриття. МОЗ підкреслює інформацію про обов'язкове провітрювання приміщень кожні 2 години, обмеження зібрань великої кількості працівників в закритому приміщенні. Необхідно тимчасово відсторонити від роботи осіб старше 60 років або з хронічними захворюваннями.

Працівники автостанції зобов'язані: регулярно мити руки з милом або обробляти їх антисептиками не рідше одного разу на 3 години і після відвідування громадських місць, туалету, прибирання і т.п., утримуватися від контакту з особами, що мають симптоми респіраторних захворювань.

Як повідомляв "Апостроф", через пандемію коронавірусу в дитячих садах України в рамках карантину зміняться умови роботи.