RU  UA  EN

Пʼятниця, 29 березня
  • НБУ:USD 38.80
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  38.80
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

29 березня

28 березня

27 березня

Всі новини

Коли в Україні можуть запустити приміський та міжобласний транспорт: названо дати

В рамках ослаблення карантину в Україні з 22 травня можуть відновити рух приміських автобусів в рамках одного району. В межах області рух транспорту можуть запустити з 29-30 травня.

Про це повідомляє "ВВС News Україна".

Крім того, частково до кінця травня можуть заробити і приміські залізничні маршрути.

"Почнемо з приміського транспорту, який довозить людей в міста і на промислові об'єкти. Буде масковий режим і менша кількість пасажирів у вагоні", - анонсував міністр інфраструктури Владислав Криклій

Міжобласне транспортне сполучення має запрацювати дещо пізніше. Це станеться на наступному етапі ослаблення карантину, який міністр охорони здоров'я Максим Степанов прогнозує на 10 червня.

Однак до цього в уряді ставляться з великою обережністю, оскільки є небезпека нової великої хвилі захворюваності, яка може привести до повторного "локдауну" країни.

За попередніми прогнозами, в першій половині червня можуть заробити поїзда категорії Інтерсіті+ та нічні експреси. У звичайному ж режимі міжрегіональні поїзди можуть запрацювати вже в середині або другій половині червня.

Приблизно в ці ж терміни - середина червня - можна чекати відновлення міжобласних і міжнародних автобусних перевезень. При цьому точні дати запуску залізниці на повну потужність ще невідомі і залежать від розвитку епідемії.

Але, за словами міністра охорони здоров'я, останнього етапу ослаблення карантину можна очікувати після 21 червня. Тоді може відновитися і залізничне сполучення.

Як повідомляв "Апостроф", в Україні відразу у восьми областях ситуація з коронавірусом не відповідає критеріям, виконання яких дозволило б запустити там громадський транспорт.