RU  UA  EN

Пʼятниця, 21 червня
  • НБУ:USD 40.25
  • НБУ:EUR 43.10
НБУ:USD  40.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

21 червня

Всі новини

В українській армії з'явилася перша жінка-водолаз: фото та історія її кар'єри

Військовослужбовець Військово-Морських Сил ЗС України 19-річна Катерина Никитенко вперше за всю історію української армії отримала кваліфікацію водолаза.

Про це повідомляє АрміяInform.

Дівчина зараз проходить військову службу в Одесі. Вона пройшла шлях від матроса до старшини першої статті і здобула перемогу на нинішніх всеукраїнських змаганнях з акватлону (єдиноборства під водою).

Про військову кар'єру Нікітенко мріяла з першого курсу навчання в Ізмаїльському медичному училищі. Отримавши диплом про медичну освіту, вона звернулася до Командування ВМС України з проханням закликати на військову службу.

Катерина почала службу після підготовки в Навчальному центрі на Миколаївщині фельдшером в водолазної школі. Пізніше сама вирішила поповнити ряди водолазів і розпочала спеціальне навчання.

1 / 1
1 / 1
1 / 1
1 / 1
1 / 1
1 / 1
1 / 1
1 / 1

Під час навчання вона провела понад 650 хвилин під водою, занурюючись на глибину до 30 метрів. Дівчина навчилася затримувати дихання до трьох хвилин, за які встигає пропливти близько 50 метрів під водою.

У Катерини Нікітенко амбітні плани на майбутнє: пройти інструкторські курси і стати першою серед жінок інструктором-водолазом, щоб в подальшому рухатися по кар'єрних сходах до звання "водолазний спеціаліст".

Крім того, під час служби дівчина планує отримати вищу військову освіту.

Як повідомляв "Апостроф", Верховна Рада прийняла за основу проект закону, яким передбачено перейменування державного свята "День захисника України" в "День захисників України"