RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

18 квітня

Всі новини

Піддослідні для сумнівного "Амізону": стало відомо про наказ МОЗ щодо хворих на COVID-19

У семи медустановах України буде проведено дослідження вітчизняного препарату "Амізон Макс" на хворих з коронавірусною інфекцією.

Відповідний наказ видало Міністерство охорони здоров'я України, повідомляє "РБК-Україна".

З 1996 року даний препарат з недоведеною ефективністю виробляє столична компанія "Фармак", що належить одній з найбагатших жінок України - Філі Жебровській.

"Амізон" містить йод і позиціонувався як ненаркотичний анальгетик. В середині 2000-х йому почали приписувати протизапальні, жарознижуючі і імуномодулюючі властивості. Крім того, він нібито виводить з організму токсини і захищає печінку.

Разом з тим про ефективність "Амізону" повідомляється в основному в публікаціях, за межами пострадянського простору його ніхто не сертифікував, Всесвітня організація охорони здоров'я не включала препарат в свої рекомендації. Не згадується він і в спеціалізованих зарубіжних виданнях.

Дослідження ліків проводилися тільки в невеликих (до 100 осіб) групах.

В аптеках України блістер з десяти таблеток "Амізон Макс" коштує в районі 80-90 грн. Його часто виписують разом з іншими препаратами при лікуванні грипу або ГРВІ, вказуючи, що він уповільнює розвиток вірусу в організмі, і за інформацією ЗМІ він може бути звичайним плацебо.

Раніше стало відомо про неефективність для лікування коронавірусу і інших захворювань ще одного вітчизняного препарату - "Протефлазид" (від компанії "Екофарм").