RU  UA  EN

Пʼятниця, 29 березня
  • НБУ:USD 38.85
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.85
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

29 березня

Всі новини

Український партизан втік з полону бойовиків ДНР: фото і всі деталі історії

Бойовики так званої ДНР оголосили в розшук українця Григорія Сінченко, якого вони раніше захопили в полон і звинуватили в партизанській діяльності.

Про це повідомляється в оголошенні так званого "МВС ДНР".

У повідомленні заявляється, що Сінченко розшукують за скоєння "тяжкого" злочину, однак сам злочин не називається.

Григорій Сінченко - уродженець Макіївки, до початку війни навчався у вузі в Криму. Після окупації відмовився писати заяву на переведення в російський вуз і був відрахований, потім поїхав на Донеччину, щоб продовжити довідку про інвалідність. Вперше потрапив в полон бойовиків 2 грудня 2016 року. Уже тоді бойовики звинуватили його в партизанської діяльності.

27 грудня 2017 року Сінченко звільнили в ході обміну полоненими. Він розповів своїй матері, що в полоні піддавався моторошним катуванням. Його били, катували електричним струмом, підвішували на наручниках за руки, не давали води. За словами іншого в'язня бойовиків, Ігоря Козловського, в камері у Сінченка були думки про помсту бойовикам.

Фото Григорія Сінченко, опубліковані бойовиками після другого потрапляння в полон

Після звільнення Григорій пройшов курс лікування в Києві, а потім повернувся в окупований Донецьк через кордон з Росією. Там його, через деякий час, знову схопили бойовики. Його підозрюють, зокрема, в підриві базової станції нелегального мобільного оператора "Фенікс" в Донецьку.

Незабаром після підриву в мережі з'явилося відео, де видно вибух, а також демонструється записка з текстом: "Це зроблено з метою привернути увагу до нелюдських тортур в підвалах "МГБ". Жорстоке поводження і прив'язки до кінцівок проводів зі струмом в "народних республіках" стали нормою. народ Донбасу повинен вийти на акцію протесту проти тортур або фашистська республіка залишиться без зв'язку".

Як раніше повідомляв "Апостроф", 28 квітня біля Офісу президента України Володимира Зеленського почався пікет, на який зібралися громадяни, чиї родичі перебувають в полоні бойовиків на Донбасі.