RU  UA  EN

Четвер, 16 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.35
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

16 травня

15 травня

Всі новини

​ЗСУ провели випробування високоточного "вбивці" танків і гвинтокрилів: фото

В Україні протестували легкий переносний ракетний комплекс "Корсар" з тепловізором.

Про це повідомляє Генеральний штаб ЗСУ на Facebook-сторінці.

Випробування військової техніки пройшло в Чернігівській області поблизу селища Гончарівське. Також були задіяні бойові розрахунки, які пройшли відповідну підготовку, від командування Сухопутних військ ЗСУ, десантно-штурмових військ, Сил спеціальних операцій і морської піхоти ВМС. Оператори розрахунків, поряд з теоретичними навичками, відпрацювали практичні пуски ракет.

Для детального випробування пуски ракет провели вдень і в темний час доби. Разом з тим забезпечували вимірювання точності траєкторних параметрів (дальність, швидкісні характеристики, просторові координати) руху ракети з допомогою радарної системи MFTR210040, яка автоматично супроводжувала її за допомогою радіолокаційного каналу з одночасною відеореєстрацією.

Ракетний комплекс (ЛПРК) "Корсар" виробництва ДП "Держ ККБ "Луч" (дальність стрільби до 2,5 км) призначений для ураження нерухомих і рухомих броньованих цілей з будь-якими видами і типами броні: танків, бронетранспортерів, швидкісних десантних катерів, а також малорозмірних цілей - дотів, гвинтокрилів, безпілотників.

В даний час триває обробка отриманих результатів випробувань.

Як повідомляв "Апостроф", протягом 2021-2035 років планується триетапне переоснащення авіації Повітряних сил ЗС України новими бойовими літаками. Орієнтовна вартість переоснащення тактичної авіації становить близько 200 млрд грн.