RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

4 травня

Всі новини

Які області в Україні не готові до послаблення карантину: свіжі дані та інфографіка

За даними Міністерства охорони здоров'я на суботу, 23 травня, в 9 областях України все ще не готові до другого етапу зняття карантину, введеного у зв'язку з поширенням коронавірусу.

Список областей з оцінкою їх готовності опублікувала прес-служба Міністерства охорони здоров'я.

Судячи з оприлюдненими даними, переходити на наступний етап зняття карантину вже можуть місто Київ, Вінницька, Житомирська, Запорізька, Івано-Франківська, Кіровоградська, Миколаївська, Одеська, Полтавська, Сумська, Тернопільська, Харківська, Херсонська, Хмельницька, Черкаська та Чернігівська області.

Знімати обмеження не готові Волинська, Дніпропетровська, Донецька, Закарпатська, Київська, Луганська, Львівська, Рівненська і Чернівецька область.

Як відомо, для переходу на наступний етап зняття карантину необхідно відповідати нормам за такими критеріями як інцидентність (загальна кількість нових випадків COVID-19 за останні 7 днів на 100 тисяч населення), завантаженість ліжко-місць в медзакладах і охоплення населення тестуванням на коронавірус.

Як повідомляв "Апостроф", раніше в Міністерстві охорони здоров'я вважали неготовими до введення адаптивних умов карантину 11 областей і місто Київ.