RU  UA  EN

Вівторок, 7 травня
  • НБУ:USD 39.15
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.15
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

7 травня

Всі новини

В Україні відзначають День морської піхоти: історія та поздоровлення в картинках

У суботу, 23 травня, в Україні відзначають своє професійне свято морські піхотинці - окремий рід військ у складі Збройних сил України.

З цього приводу "Апостроф" зібрав найкращі привітання та нагадує історію свята.

День морської піхоти України почали відзначати в 2014 році. Датою свята до 2018 року було 16 листопада. Протягом останніх двох років морські піхотинці святкують 23 травня.

Нова дата пов'язана зі столітній ювілеєм української революції 1918 року і річницею указу гетьмана Скоропадського по Морському відомству "Про початок формування бригади морської піхоти у складі трьох полків для несення служби".

"У День Морської Піхоти ми вітаємо доблесних і вірних морських піхотинців України і бажаємо їм високого професіоналізму, міцного бойового духу, добрих перемог і нехай береже вас Господь! Зі святом Вас і Ваші родини!"

"На землі, у воді, в повітрі - скрізь вони. У ворога немає ні найменшого шансу проскочити непоміченим. Морські піхотинці - особлива каста військових. І на суші, і на морі захищають вони Батьківщину, давши їй одного разу клятву! Сьогодні славимо їх! Бажаємо здоров'я їх сім'я і щасливого життя".

"Висловлюємо сьогодні все подяку морським піхотинцям Збройних Сил за вірну службу народу України, за проявлені мужність і героїзм. Бажаємо Вам міцного здоров'я, бойової удачі і завжди благополучного повернення до власних домівок!"

"Вітаємо вас з професійним святом - Днем морської піхоти! Пишаємося "Вірними завжди" і бажаємо сил і натхнення в боротьбі за незалежність Батьківщини".

Як раніше повідомляв "Апостроф", українські морські піхотинці на одному з полігонів у Миколаївській області провели навчання, в ході яких відпрацювали військові дії в нічний період.