RU  UA  EN

Вівторок, 7 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

6 травня

Всі новини

Світу загрожує новий пік коронавірусу: в ВООЗ зробили тривожну заяву

Ті держави, в яких число нових випадків зараження зараз зменшується, можуть зіткнутися з новими піком коронавірусу. Це буде пов'язано з тим, що вони занадто рано скасовують карантин.

Таку заяву зробив керівник відділу з надзвичайних ситуацій Всесвітньої організації охорони здоров'я (ВООЗ) Майк Райан.

Він підкреслив, що в даний момент наша планета перебуває на екваторі першої хвилі пандемії. За словами Райана, зараз кількість випадків інфікування в країнах Європи знижується, а в Центральній і Південній Америці і в Південній Азії і Африці продовжує зростання.

"Ми повинні усвідомлювати той факт, що захворюваність може підскочити в будь-який час. Ми не можемо вважати, що тільки через те, що захворюваність знаходиться на стадії зниження, вона буде продовжувати знижуватися, а також, що у нас є кілька місяців для підготовки до другої хвилі", - зазначив він.

При цьому представник ВООЗ додав, що новий пік або хвиля вірусу можуть прийти під час сезону грипу, що сильно ускладнить боротьбу з ним.

"Всі країни повинні бути готові до швидкого виявлення випадків захворювання, навіть ті країни, які домоглися успіху в його придушенні ... Навіть країни, в яких спостерігалося зниження числа випадків захворювання, повинні бути готові до цього", - доповнила колегу лікар епідеміолог-інфекціоніст ВООЗ Марія Ван Керховена.

Нагадаємо, що пандемія коронавірусу поставила під удар вакцинацію дітей молодше року в десятках країн.