RU  UA  EN

Субота, 28 вересня
  • НБУ:USD 40.85
  • НБУ:EUR 45.40
НБУ:USD  40.85
Суспільство

Новини

28 вересня

Всі новини

Необхідний запобіжник: експерт назвав важливий фактор у легалізації грального бізнесу в Україні

У законі про легалізацію грального бізнесу в Україні має бути прописаний механізм роботи регулятора, який дозволить контролювати обов'язок операторів дотримуватися принципів відповідальної гри і своєчасно попереджати населення про ризик ігрової залежності.

Про це написав Генеральний секретар Європейської асоціації вивчення азартних ігор з Нідерландів Пітер Ремерз в блозі для "Новое Время".

Так, експерт уточнив, що сучасні ігри активно розвиваються, зменшуючи час транзакцій, і люди стають менш захищеними: "чим "коротше ставка", тим більше ризик викликати гральну залежність".

У зв'язку з цим при легалізації грального бізнесу для України дуже важливо з боку держави вводити принципи відповідальної гри - сукупності практик, спрямованих на те, щоб знизити ризики виникнення гральної залежності.

"Це запобіжник, який спрямовано на те, щоб людина робила щось свідомо, а не йшла автоматично за своїми інстинктами або реакціями організму ... Дуже важливим є питання позиції організаторів азартних ігор, які можуть зловживати цим правилом. Адже для них вигідно, щоб людина грала більше", - зазначив він.

Ремерз підкреслив, що в Україні необхідно буде забезпечити жорсткий автоматичний контроль за цим видом бізнесу, щоб знизити ризики соціальних проблем.

"Перш за все, регулятор повинен зробити каталогізацію ігор, ранжувати їх за ступенем ризиків для гравця. Подібна оцінка ризиків, а також постійна співпраця з розробниками ігор, профілактична робота з різними групами населення, впровадження продуктів machine learning для забезпечення відповідальної гри, жорсткий контроль ринку (в першу чергу, фінансовий) - це ті інструменти, завдяки яким вдалося домогтися зниження числа залежних від гри в розвинених країнах", - зауважив експерт.