RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

Всі новини

Де в Європі найвища смертність від коронавірусу: дані від Financial Times

Станом на четвер, 28 травня, у Великобританії найвища смертність від коронавірусу в Європі, виявилося, що вірус став прямою або непрямою причиною смерті 891 людини на кожен мільйон жителів.

Про це повідомила Financial Times.

У країні з тижня, що розпочалася 13 березня, зареєстровано на 59 537 смертей більше середньостатистичного показника, на цій стадії пандемії, це найвищий рівень смертності серед країн, які публікують якісну статистику.

Також в Великобританії найбільше в Європі "додаткових" смертей, за цим показником її обганяють тільки США.

FT посилається на дані тільки з 19 країн, в список потрапили всі західноєвропейські держави, які тяжко постраждали від коронавірусу.

Представник британського уряду заявив FT, що на такій стадії неправильно і передчасно робити висновки і що при оцінці "додаткових" смерті потрібно враховувати вік померлих.

"Ми, звичайно, проведемо роботу над помилками в зв'язку з нашими діями проти поширення вірусу, але висновки повинні базуватися на коректному міжнародному дослідженні, яке ще тільки буде проведено", - додав він.

Відзначимо, що в таких країнах, як Німеччина і Норвегія, які ввели обмеження на ранній стадії поширення вірусу, кількість "додаткових" смертей набагато нижча, ніж у Великобританії, де уряд довше зволікав зі введенням обмежень.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що за останню добу в Україні істотно зросла кількість нових випадків зараження коронавірусів. За даними відомства, 27 травня в країні зафіксували 477 нових випадків інфікування коронавірусів.