RU  UA  EN

Середа, 8 травня
  • НБУ:USD 39.15
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.15
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

8 травня

7 травня

Всі новини

У Києві спалах коронавірусу в лікарні "швидкої допомоги": хворіють пацієнти і лікарі

У Київській міській лікарні швидкої допомоги стався спалах коронавірусу, COVID-19 підтвердили у медиків і пацієнтів.

Про це повідомляє LB.ua.

"Тести підтвердили коронавірус у 21 медпрацівника. Причому тести ПЦР я, як і інші колеги, робив самостійно, тому що в лікарні домогтися проведення тесту неможливо", - розповів один зі співрозмовників, у якого підтвердився коронавірус, і який попросив не називати його ім'я.

Пацієнти, за його словами, теж хворіють, але лікарня швидкої допомоги не відноситься до опорних по коронавірусу.

"Взагалі у нас не повинні лежати хворі з коронавірусом. Але буває так, що людина попала з чимось іншим, а коронавірус виявився потім або він вже в лікарні захворів на пневмонію. Швидше за все, ми маємо справу з внутрішньолікарняною інфекцією. Інфекціоністи приходять до хворих, але ПЛР-тести не призначають, тільки експрес, а вони негативні. Співробітники просили не раз зробити ПЛР, але нам відповідали, що немає показань. Простіше поїхати кудись і зробити за гроші", - розповів лікар.

Захисними засобами медпрацівники, за його словами, також забезпечують себе самостійно.

"Сьогодні в травматологічному відділенні протестували тих, хто зміг доїхати на роботу, - близько 30 осіб. Ми розуміємо, що більшість співробітників були в контакті з тими, хто захворів і, відповідно, колектив починає дуже сильно хвилюватися. Тому що поки результати аналізів прийдуть, люди ж спілкуються між собою. Сьогодні ти здоровий, а завтра "отримав" вірус від колеги", - розповів інший співробітник БСП.

На сайті лікарні опублікували заяву, в якій повідомили, що з діагнозом коронавірус госпіталізовані чотири співробітника Київської міської лікарні швидкої допомоги, в тому числі лікар-кардіолог і санітарка.

Ще 16 співробітників лікарні, які працюють у відділеннях травматології, політравми та кардіології, знаходяться на самоізоляції. У деяких коронавірус підтверджений, але вони не мають клінічних симптомів.

"Відділення кардіології, де стався спалах хвороби, зараз закрито, в ньому провели санітарну дезінфекцію", - йдеться в заяві лікарні.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що в Олицькому відділенні Волинської обласної психіатричної лікарні спалах COVID-19 - зареєстрували 67 випадків захворювання коронавірусом. Заразилися 46 пацієнтів 21 медичний працівник, двоє людей померли.