RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

26 квітня

Всі новини

Коли в Україні закінчаться дощі: синоптики дали прогноз на початок літа

За прогнозами синоптиків, в Україні потеплішає не раніше 3-4 червня.

Про це написала в Facebook синоптик Наталка Діденко.

"Понеділок-вівторок будуть холоднуватими, а вже з 3-4 червня почне прокидатися синоптична совість у атмосфери - очікується відчутне потепління", - зазначила вона.

Зараз над Україною знаходиться циклон Izolde. У зв'язку з цим дощі 31 травня очікуються майже у всіх областях.

Найменше опадів буде в Черкаській та Одеській областях.

Температура повітря 31 травня очікується в межах +16..+20 градусів, на півдні та сході країни - до +22 градусів, в західній частині буде прохолодніше, від +12 до +16 градусів.

У Києві 31 травня переважатиме волога повітряна маса, але дощів буде менше. Температура повітря складе близько +16 градусів.

Крім того, директор Укргідрометцентру Микола Кульбіда раніше повідомив, що тепла літня погода прийде в Україну починаючи з 5 червня.

"Літо прийде в перших числах червня, починаючи з 5 числа, температура повітря підвищиться, і буде підвищуватися навіть до 25 і вище градусів. У нас був дуже сухий період, і дощі просто благо для України, нехай вони тривають. Згодом вони закінчаться: сьогодні-завтра в багатьох регіонах, спочатку центральні області та південні, потім північні та західні, там будуть сильні дощі з кількістю опадів від 15 до 30 мм на добу. Це все нормально, компенсація дефіциту опадів, який був взимку і ранньою весною", - сказав він.

Як повідомляв "Апостроф", раніше синоптик Укргідрометцентру Зоя Олійник розповіла, якою буде погода влітку.