RU  UA  EN

Середа, 1 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

1 травня

30 квітня

Всі новини

Це зруйноване життя: режисер розповів, як інтернати в Україні "вбивають" дітей

Журналіст та режисер-документаліст Леонід Канфер, який зняв фільм "А що таке любов?" про дітей, які живуть в українських дитячих будинках та інтернатах, розповів про те, як такі установи "вбивають" дітей.

Про це він розповів в ефірі Апостроф ТВ.

"Всі розуміють, що це за система, всі її проблеми, і розуміють навіть те, як з цього виходити. Справа в тому, що в нашій країні держава так прогнила з точки зору корупції, розпилу бюджетів і так далі, що історія не про дітей. Це історія про те, наскільки діти є таким собі матеріалом. Я кажу досить цинічно, жорстко. Інтернати фактично живуть за рахунок дітей. Фінансування залежить від кількості дітей. Чим більше дітей - тим більше грошей; чим більше грошей - тим більше можливостей вкрасти", - сказав він.

Канфер додав, що ситуація в інтернаті в Івано-Франківській області, про який йде мова у фільмі, не те що не поодинока, а навіть характерна для більшості інтернатів усіх областей.

"Не скажу, що на всі 100%. Але корупція існує всюди. Де є корупція, там є сексуальне насильство і просто насильство, знущання, тортури ... Дитина, яка піддалася насильству, її ніхто не може захистити, показання дитини - може, вона придумала", - сказав режисер.

За його словами, іноді про випадки сексуального насильства в інтернатах стає відомо, однак, це швидше виняток з правил.

"Є випадки (сексуального насильства в інтернатах, - "Апостроф"), які спливли. І ось ми після того, як уже фільм був готовий, стали спілкуватися з правозахисниками з Одеської області. Притулок "Світанок" прогримів. І ті люди, які займаються цією тематикою, кажуть, що це не поодинокий випадок ... Діти почали говорити, вони готові говорити. Приблизно 1% тих, хто готовий говорити, навіть через багато років. Це, вважайте, зруйноване життя", - сказав Леонід Канфер.

Прямий ефір "Апостроф ТБ" дивіться тут.