RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

4 травня

Всі новини

Можна сміливо планувати відпочинок: з якими країнами Україна відновлює авіасполучення з 15 червня

Україна відновить авіаційне сполучення всередині країни і за кордон з 15 червня, представники Кабміну ведуть переговори щодо відновлення перельотів в Туреччину, Грецію, Кіпр, Грузію

Про це повідомив міністр інфраструктури Владислав Криклій в ефірі великого українського телеканалу.

Він зазначив, що в даний момент в уряді опрацьовують можливість запуску внутрішнього авіасполучення на початку червня.

"Можливо внутрішнє (авіасполучення) трохи раніше. Зараз теж над цим працюємо", - говорить Криклій.

Міністр також уточнив, що представники Кабміну ведуть переговори щодо відновлення перельотів в популярні у українців туристичні напрямки - Туреччину, Грецію, Кіпр, Грузію. Також глава Мінінфраструктури зазначив, що сполучення з Італією та Іспанією через складну епідеміологічну ситуацію в цих країнах поки відновлювати не будуть.

"Точні дані протягом тижня озвучимо ... Ми відкриття робимо напрямків на двох умовах. Перша, якщо країни відкриваються щодо нас. Друга - епідеміологічна ситуація", - зауважив Криклій.

Владислав Криклій розповів про розробку механізму тестування на коронавірус в аеропортах.

"Це зручніше, ніж 14-денний карантин. Його можна здати, три-чотири години, і вже можна буде виходити в місто", - говорить глава Мінінфраструктури.

Як повідомляв "Апостроф", раніше міністр охорони здоров'я Максим Степанов заявив, що в український уряд планує відновити пасажирські авіаперельоти з 15 червня. Він зазначив, що до тих пір виїхати за кордон українці зможуть на автомобілях.