RU  UA  EN

Субота, 20 квітня
  • НБУ:USD 39.55
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.55
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

20 квітня

Всі новини

В "Гільдії кінематографістів Одеси" заявили, що Ткаченко "вкрав Одеську кіностудію"

Громадська організація із захисту і реалізації прав кінематографістів "Гільдія кінематографістів Одеси" звернулася до президента Володимира Зеленського з проханням покарати винних у захопленні і знищенні "Одеської кіностудії". Лист було адресовано керівникам СБУ, ГПУ, НАБУ, САП і ДБР. У листі описано процес незаконної приватизації "Одеської кіностудії" народним депутатом Олександром Ткаченком.

Копія листа виявилася в розпорядженні редакції "Апострофа".

"Ткаченко А. В. та Неверко О.Я. діючи з корисливих мотивів за попередньою змовою, сфальсифікували документи і здійснили рейдерське захоплення культурної національної спадщини народу України - Одеської кіностудії", - заявили в "Гільдії кінематографістів Одеси".

Представники громадської організації повідомляють, що після рейдерської приватизації "Одеської кіностудії" Ткаченком державне підприємство "Одеська кіностудія художніх фільмів" було фактично знищено, а майно незаконно передано третім особам.

"Тим самим Неверко і Ткаченко ввели в оману керівництво країни, що призвело до незаконної приватизації і незаконного вилучення з державної власності на користь приватних осіб майна ДП "Одеська кіностудія художніх фільмів", тобто до фактичного знищення державного підприємства, і таким чином завдали державі і суспільству матеріальні та моральні збитки. Перераховані дії Неверка і Ткаченка підпадають по ознаки злочинів, передбачених ст. 190,191, 233,364, 366 КК України", - повідомляє в листі на ім'я Зеленського громадська організація із захисту і реалізації прав кінематографістів "Гільдія кінематографістів Одеси".

Раніше стало відомо, що трудовий колектив державного підприємства "Українська студія хронікально-документальних фільмів (ДП "Укркінохроніка") звернувся до президента Володимира Зеленського з проханням захистити від спроб глави комітету Верховної Ради з питань гуманітарної та інформаційної політики Олександра Ткаченка організувати рейдерське захоплення державного підприємства "Укркінохроніка".

Трудовий колектив ДП "Укркінохроніка" підтримали ряд громадських організацій із закликом зупинити рейдерське захоплення підприємства. Зокрема, окремий лист-звернення до президента Зеленського підписали керівники громадських організацій "Асоціація фотохудожників України", "Київ Мистецький", "Історичний Київ", "Стародавній Київ".

Джерела в Мінкультури і інформаційної політики повідомляють, що спроба Ткаченко захопити об'єкти ДП "Укркінохроніка" пов'язані з приватними інтересами Ткаченка в сфері кіновиробництва. Ткаченко є фактичним власником ЗАТ "Одеська кіностудія", двох кінопрокатних компаній і мережі кінотеатрів "Лінія кіно". З 2018 року співвласником Одеської кіностудії став девелопер-забудовник (SAGA Development) Андрій Вавриш. Більше двох років Ткаченко і Вавриш спільно займаються кінобізнесом.