RU  UA  EN

Середа, 15 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.25
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

14 травня

Всі новини

У США дівчинка народилася з двома ротами: фото і опис унікального випадку

У США у дитини, коли вона була ще в утробі матері, виявили рідкісну патологію.

Про це повідомляє "Апостроф" з посиланням на видання BMJ Case Report.

Лікарі на 28 тижні вагітності жінки помітили у плода дивне утворення на щоці. За припущенням медиків, це могла бути пухлина або кіста.

При народженні дівчинки виявилося, що у неї два рота. Це дуже рідкісне явище, а з 1900 року було офіційно задокументовано лише 35 подібних патологій.

Другий рот у немовляти не мав зв'язку з стравоходом, але був сформований. Спостерігалися губи, зуби і навіть іннервований язик. Він також виділяв рідину, ймовірно, слину.

В 6 місяців дівчинці зробили операцію з видалення зайвого органу. Для цього медики висвердлили нижню щелепу і видалили звідти зайві кістки, з яких росли зуби другого рота. Після успішної операції у дитини протягом декількох місяців зажили шви, тому дівчинка могла повноцінно приймати їжу. Однак, м'язи, які рухають праву частину нижньої губи, у неї тепер не працюють.

На думку вчених, така патологія пов'язана з порушеннями структури і синтезу білків, які визначають будову плода під час вагітності, що призводить до спотворення рис і дублювання органів. Подібні випадки також зустрічаються у курей, овець, кішок та інших тварин.

Як повідомляв "Апостроф", в 2019 році в пологовому будинку №2 в Чернівцях народилися сіамські близнюки: дві дівчинки з одним тілом, але двома головами.