RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

4 травня

Всі новини

В Україні створили гру з Гітлером на Мавзолеї: відео та гнівна реакція Кремля

Українські розробники створили комп'ютерну гру Strategic Mind: Blitzkrieg з Адольфом Гітлером на Червоній площі в Москві.

Про це повідомляє "Апостроф" з посиланням на видання РБК.

Таку гру випустила компанія Starni Games в кінці травня. Гравці беруть участь у Другій світовій війні. Там вони можуть стати на бік нацистської Німеччини.

В одному з сюжетів Гітлер зображений на Мавзолеї. Він приймає парад на Червоній площі, що розробники описали як "сюжет з альтернативної історії".

"Ми розробили історичну гру з альтернативними історичними можливостями: якщо гравець програє, то радянські війська захоплюють Рейхстаг. Якщо ж гравець переможе, то він дійсно може побачити альтернативний історичний момент з парадом німецьких солдатів на Червоній Площі", - розповів глава Starni Games Ігор Тимошенко.

У той же час прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков заявив, що дана гра є пропагандою нацизму.

"Можна висловити лише крайній жаль, що така гра доступна на території нашої країни. Особливо в рік, коли ми відзначаємо 75-річчя Перемоги", - сказав він.

Однак глава Starni Games описував персонажів гри як негативних героїв.

"У нас близько 90 хвилин роликів в грі і якщо ви подивіться їх всі, то відразу зрозумієте, що Гітлер і Герінг зображені як негативні персонажі, які віддають злочинні накази", - зазначив Тимошенко.

Як повідомляв "Апостроф", в мережі показали нову карту в відомій комп'ютерній грі Call of Duty, події гри перенесуть персонажів на війну в Донецьк.

У грі Call of Duty: Modern Warfare з'явилася локація з центром тимчасово окупованого бойовиками Донецька.